صفحه‌ی اصلی / گروه های آموزشی / کامپیوتر / معرفی رشته کامپیوتر نرم افزار

معرفی رشته کامپیوتر نرم افزار

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار

تحلیل اطلاعات برای تشخیص و توصیه آنها و همچنین طراحی لی اوت کامپیوترها و بررسی تغییرات تجهیزات جانبی وظیفه ی اصلی مهندسین کامپیوتر است .تحلیل نیازهای کاربرها و توصیه ی نرم افزار مناسب برای آنها، ساخت، تست و اصلاح نمونه ی موجود، کار با مدل ها با شبیه سازی توسط کامپیوتر، مشورت با سایر کارکنان و ارزیابی رابطه ی بین سخت افزار و نرم افزار، تحلیل نیازهای کلی سیستم، طراحی و توسعه سخت افزارهای کامپیوتری و پشتیبانی وسایل جانبی شامل سی پی یو ها، ریزپردازنده ها، مدارهای یکپارچه، چاپگرها و دیسک های سخت، ارزیابی فاکتورها مانند هزینه ها و ارزیابی امنیت سیستم ها و …، نظارت بر عملکرد تجهیزات و اعمال تغییرات  برای اطمینان از درست کار کردن سیستم، طراحی میزان قدرت مورد نیاز سیستم، ذخیره، بازیابی و دستکاری داده ها، تست کردن سخت افزار و پشتیبانی از لوازم جانبی موجود، توانایی اعمال مهندسی مجدد در صورت لزوم، گسترش آموزش برای کاربران در صورت لزوم به روز کردن دانش کامپیوتر برای عقب نماندن از دنیای سریع پیشرفت کامپیوترها.

تاثیر شدید رایانه ها و فن آوری اطلاعات بر زندگی روزمره، نیاز به طراحی و توسعه سیستمهای نرم افزاری رایانه ای جدید و به کاربردن فن آوریهای جدید، را در طیف وسیع و در حال رشدی از کاربردها الزامی ساخته است. وظایفی که به وسیله افرادی که با عنوان مهندس نرم افزار شناخته می شوند انجام میشود به سرعت در حال رشد ونمو هستند که منعکس کننده بخشهای تخصصی جدید و تغیرات فنآوری ونیز اولویتها و عملکرد کارفرمایان میباشند مهندسان نرم افزار با بکارگیری اصول و روشهای علم رایانه، مهندسی و تجزیه و تحلیلهای ریاضی به طراحی، توسعه، آزمایش و ارزیابی نرم افزارها و سیستمهای رایانه ای می پردازند که به کمک آنها رایانه ها قادر به انجام بسیاری از عملکردهایشان می شوند.

مهندسین نرم افزار شاغل در فرایند تولید سیستمها و برنامه های کاربردی نیازهای کاربرها را تجزیه و تحلیل کرده و سیستمها و نرم افزارهای کاربردی را برای رایانه ها طراحی و تولید کرده ویا تغییر میدهند. آنها در طراحی و توسعه انواع نرم افزارها مشارکت دارند از جمله سیستمهای عامل، توزیع شبکه و کامپایلرها که برنامه ها را برای پردازش سریعتر تغییر می دهند. مهندسان نرم افزار با برنامه نویسی یا کد گذاری به رایانه برای انجام کاری خاص خط به خط دستورالعمل میدهند.
مهندسان نرم افزار باید در زمینه برنامه نویسی از مهارتهای بالایی برخوردار باشند اما اکثرا به  جای نوشتن کد با طراحی الگوریتم ها، تجزیه و تحلیل و حل مشکلات برنامه نویسی سر و کار دارند. همچنین آنها مشکلات فنی ایجاد شده را برطرف می نمایند.

مهندسان نرم افزارهای کاربردی به تجزیه و تحلیل نیازهای کاربرها پرداخته و نرم افزارهای کار بردی عمومی ویا برنامه های ابزاری تخصصی را طراحی و بوجود می آورند ویا تغییر میدهند. با توجه به هدف برنامه، از زبانهای برنامه نویسی متفاوتی استفاده می شود.

مهندسین نرم افزارهای سیستم برای شرکتهایی که سیستمهای کامل رایانه ای را طراحی، اجرا و نصب میکنند نیز کار میکنند. احتمال دارد که آنان در بخش بازاریابی و فروش کار کنند که در این بخشها به عنوان مرجع فنی اولیه برای فروشندگان و مشتریان به فعالیت می پردازنند. در ضمن فعالیت هایی چون فروش تولیدات و حمایت های فنی پس از فروش برای مشتریان نیز در حیطه کار آنان می باشد .
مهندسان نرم افزار اغلب به عنوان بخشی از یک تیم که طراحی سخت افزار و نرم افزار و سیستمها را بر عهده دارد به فعالیت می پردازند. یک تیم هسته ای کارهای مهندسی، فروش، ساخت و فرماندهی کارکنان را تا ارائه محصول نهایی به عهده میگیرد.
مهندسی نرم‌افزار پیشه‌ای است که به یاری دانش رایانه و دیگر فناوری‌ها و روش‌ها به آفریدن و نگاه داری نرم‌افزار رایانه‌ای می‌پردازد